måndag 7 mars 2011

Recept på SAK-kakan

Här kommer receptet på kakan som vi bjöd på i lördags,
jag lovade våra kära gäster att lägga ut det på bloggen.

Botten

60 g smör
½ dl florsocker med chokladsmak
4 dl krossade chokladkakor

Kolalager

1 burk sör kondencerad mjölk
75 g smör
½ dl strösocker

Choklagerlager

200 g mörkchoklad
1½ dl vispgrädde
2 msk mörkt muscovado råsocker
40 g smör

Smält smör och florsocker i en kastrull. Blanda i kaksmulorna.
Tryck ut i en form med löstagbara kanter
.
Blanda den kondencerande mjölken, smöret och sockret i
en kastrull och värm på svagvärme tills allt är smält.
Koka upp och koka därefter tills smeten tjocknar ca 6 min.
Rör om hela tiden. Låt smeten svalna.
Bred sedan ut den över chokladbotten.

Bryt sönder chokladen och blanda den i en kastrull med grädde,
 muscovadosockret och smöret. Värm på svag värme tills allt har smält
till en jämn smet. Låt svalna innan du häller det över kolalagret.
Ställ kakan i kylskåpet, ta ut den sedan och njut utav den.

Puss och kram från SAK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar